Circle of Life

 

Generatie wond van de Masculine

 

Generatie trauma is trauma wat al heel lang doorgegeven wordt van generatie naar generatie. Diep ingeworteld in het DNA maar ook energetisch via de moeder wordt doorgegeven. Waarin de (collectieve) wond van de vrouw via de baarmoeder wordt doorgegeven aan haar kinderen. 

 

Een vrouw die zich niet bewust is van deze pijn in haar baarmoeder zal deze doorgeven aan volgende generaties. Niet alleen aan haar zoon. Ook aan haar dochter. Deze generatiewond is namelijk al vele generaties doorgegeven. En is daardoor al diep ingeworteld. Elke generatie wordt deze steeds groter en krachtiger, tot er iemand in het gezin geboren wordt die deze oude familietrauma’s gaat doorbreken. 

 

In dit artikel wil ik graag de wond van de man uitdiepen. Wat gebeurt er energetisch in de man die geboren wordt bij een moeder die vele trauma’s in haar baarmoeder en yoni heeft vastzitten. Wat kunnen zijn overtuigingen zijn en wat gebeurt er met zijn mannelijke energie en zijn seksuele energie, als hij als ongeboren zoon de pijn van zijn moeder voelt nog voor zijn geboorte. 

 

Veel van de wonden die een vrouw heeft vastzitten in haar baarmoeder zijn onverwerkte trauma’s naar mannen toe.  Generaties van onderdrukte vrouwelijk energie, seksuele trauma’s zoals misbruik of verkrachting. Maar ook de onderdrukking van haar seksuele energie door geloof en cultuur zitten vast in haar baarmoeder. Levens waarin de vrouw niet in haar kracht stond, waarin ze haar kracht moest weggeven of heeft moeten onderdrukken omdat daar diepe straffen op stonden. Zoals de heks verbranding, verbanning of de galg. De vrouw die haar verbinding met haar vrouw-zijn, haar seksuele energie en haar geloof in zichzelf daardoor was verloren.  

 

Deze trauma’s zijn dan vaak ook gebonden aan een boosheid naar mannen toe, angst voor mannelijke energie, vooral de mannelijke seksuele energie kan dan voelen als een bedreiging. Vaak is ze dan ook niet meer verbonden aan haar eigen innerlijke mannelijke energie en voelt zich wankel en onzeker in haar zijn. Voelt dan ook geen verbinding meer met haar bestaansrecht en durft niet meer in haar kracht te staan. Dit zijn maar enkele uitwerkingen van haar trauma’s, maar er zijn al wel een paar belangrijke genoemd die behoorlijk schokkend kunnen zijn voor een mannelijke ziel die in haar baarmoeder nestelt om bij haar geboren te worden. 

 

Als een mannelijke ziel namelijk in haar baarmoeder daalt, kan je voorstellen dat dat een behoorlijk shock kan zijn. Want zijn moeder, die door haar pijn, bang is voor mannelijke energie, een boosheid draagt naar de man en bang is voor zijn seksuele energie en daar een oordeel op heeft, zal haar zoon die pijn meegeven. Er zal al heel snel een schuld en schaamtegevoel in hem groeien, waar hij zijn hele leven tegenaan loopt. Hij zal zijn mannelijke energie willen afgooien en vaak aan zijn moeder geven en een deel van haar pijn overnemen. In de hoop dat zij meer in haar kracht komt, meer in zichzelf gaat geloven. Want als klein baby’tje voelt hij zich 1 met zijn moeder en is van haar afhankelijk in al zijn levensbehoeftes. Op dat moment, zal hij vastlopen in zijn vrouwelijke energie, want die is uit balans geraakt door het verlies van zijn mannelijke energie. Daarnaast zal hij in de knoop raken met zijn mannelijke seksuele energie. Zich aanpassend aan wat zijn moeder kan dragen, is de kans groot dat hij zich gaat aanpassen aan haar pijn en haar angst. Haar pijn, haar angst is dan zijn plafond geworden. En haar overtuigingen zullen in hem vastzetten en iets in hem durft niet daarbovenuit te groeien. Hij voelt zich letter ontmand. Energetisch gecastreerd. Zijn eerste levensbehoefte wordt zijn moeder helen. In de hoop dat ze ging beter gaat voelen. En dat kan zich in zijn volwassen leven behoorlijk in de weg gaan zitten. Altijd op zoek naar die vrouw die hij kan helen. Waar hij hoopt zijn bestaansrecht uit te kunnen halen. Voor haar zorgen. Er voor haar zijn, te lief, te zacht en teveel over zich heen laten lopen. Slachtoffer voelen, schuld en schaamte zijn dan patronen waar hij in vast kan komen zitten. Maar daaronder ook een diepe boosheid schuilgaat naar de moeder en vrouwen in het algemeen. En kan niet meer bij de kwaliteiten van een masculine man. 

 

Op diepere lagen:

 

Deze pijn heeft de vrouw ook meer in haar mannelijke energie gezet. Ze heeft zichzelf vaak moeten beschermen, veel alleen moeten doen. Ze voelt zich onveilig bij haar vrouwelijke energie, is gaan geven en gaan zorgen en kan niet meer bij ontvangen. 

 

Vanuit die energie heeft ze haar partner(s) aangetrokken. Mannen die er niet voor haar waren en waarschijnlijk ook geen verbinding met zichzelf konden maken. Vaak geboren bij een moeder met diezelfde pijn, die hem ontmand hebben. Vast zij gaan zitten in hun vrouwelijke en mannelijke energie. Als een zoon daarin geboren wordt en de energie voelt tussen zijn vader en zijn moeder en wil gaan redden en helen. 

 

Waar normaal de vader voor de moeder zorgt, haar voedt, veilig houdt en er voor haar is, als partner, voelt de vader zich vaak kleiner worden na de geboorte van een kind. Hij zocht namelijk in zijn vrouw een moeder. Een verzorger en de rol van de masculine kan hij niet meer pakken. Zijn vrouw voelt zich daardoor verwaarloost, alleen en gaat zich volledig richten op haar zoon. Er kan daardoor een situatie ontstaan waarin de zoon voor de moeder gaat zorgen of voor haar verantwoordelijk voelt en zo tussen de vader en de moeder gezet wordt of gaat staan.  Waar normaal de vader van de zoon een man maakt, de vader hem dus leert hoe je voor je vrouw zorgt, emotioneel, spiritueel en bedding geeft voor haar om te groeien, krijgt de zoon dit niet mee van zijn vader. Zo groeit de zoon niet op naar een masculine, maar blijft in bepaalde lagen altijd het (volwassen) kind. Op zoek naar zijn moeder. Want een moeder kan haar zoon opvoeden naar een jongen. Het is de vader die van hem een man maakt en een vader die die stap gemist heeft van zijn vader, kan deze ook niet doorgeven aan zijn zoon. 

Dat kan zelfs verregaande gevolgen hebben, waarin de moeder ook gaat staat tussen haar zoon en zijn vriendin/vrouw. Dat noemen ze emotionele incest. Hierover later meer. 

 

Hoe manifesteert dat in een man: 

 

De man groeit op als verantwoordelijke van zijn moeder, haar onbewuste pijn, angsten en boosheid zal in hem blijven bewegen tot hij daar bovenuit zal groeien. Dat betekent vaak dat hij geen of nauwelijks contact kan maken met zijn mannelijke energie en vaak blijft vastzitten in de vrouwelijke energie. Wat hij vaak wel geleerd heeft van zijn ouders, is hoe zijn vader geleerd heeft hoe mannen horen te zijn. Niet huilen, stoer zijn. Krachtig zijn en kunnen overrulen. Hij heeft zijn boosheid naar vrouwen gevoeld en de pijn en boosheid van zijn moeder daarbij kunnen maken dat hij zich stoerder neerzet en daar eigenlijk een diepe onzekerheid in voelt. Niet mogen huilen, emoties verbergen maken dat niet beter, omdat hij daardoor niet geleerd heeft zijn emoties te verwerken en los te laten. Waardoor hij kan blijven hangen daarin. Dat zal hij vaak in stilte doen. Tot het teveel is en dan vaak buiten proportioneel boos wordt. Wat een hele onveilige situatie geeft, en toch vaak wordt meegenomen door de zoon en zo later in relaties dat kan manifesteren. 

 

Doordat de moeder geen contact meer heeft met haar innerlijke vrouwelijke en mannelijke energie, voelt ze zich vaak onveilig en slachtoffer in haar relaties. Dat kan zich uiten in manipulatie naar de vader maar ook naar de zoon. Waardoor er in hem een angst komt voor vrouwelijke energie. Hij is bang voor haar manipulatie en toch is diezelfde manipulatie ook onderdeel geworden van hem en uit manifesteert uiteindelijk ook partners met diezelfde energie. 

 

Er is een diepe angst en zelfs boosheid naar zijn eigen mannelijke energie en vooral zijn seksuele energie. Een boosheid die zich vastzet in zijn lingham. Dit is vaak de reden dat de seksuele energie verstoord is. Er is vaak een oordeel in hem naar mannelijke seksuele energie die zich op verschillende manieren manifesteert. 

Seksualiteit kan een verslaving worden op verschillende manieren: Porno, vele partners, vreemdgaan. Diepe onzekerheid die geraakt wordt als een vrouw niet wil vrijen. Seksuele energie kan dan worden gebruikt voor manipulatie, eigen gerief en heeft vaak niet veel meer te maken met liefde, zachtheid, verbinding. De hele energie van een lingham die verbonden is met het hart is uit balans en kan een vrouw dan zelfs veel pijn doen bij het vrijen. 

 

Schuld en schaamte zijn emoties waarin deze man in vast kan zitten. Ook al wil hij ze niet voelen, ze bewegen diep in hem en bepalen vaak zijn manier van leven. Vaak worden deze onbewust naar buiten geprojecteerd. Ergens wel beseffend, maar moeilijk om te draaien. Het maakt dat het voor hem erg moeilijk is daarboven uit te groeien. Zeker als emoties vastzitten en hem daarin nog meer onzeker hebben gemaakt. Situaties waarin schuld of schaamte worden gevoeld, worden liever ontweken, wat vaak meer schaamte en schuldgevoel geeft.  

 

Een man die zich onzeker voelt in zijn mannelijke energie, vindt het prettig als de vrouwen in zijn omgeving zoveel mogelijk in de mannelijke energie zitten.  Zijn vriendin/vrouw en zijn dochter houdt hij onbewust het liefst in de mannelijke energie. Hij vindt het stoer als zijn vrouw/vriendin of dochter zo veel mogelijk mannelijke dingen kan. Daarin voelt hij zich veiliger. Voor hem kunnen vrouwelijke emoties eng, spannend en intens zijn en snel teveel. Haar diepte kan hem laten wankelen. En hem onbewust aanspreken op zijn onmacht en onzekerheid. Haar in de mannelijke energie is dan prettiger voor hem en houdt hem onbewust in energie die hij met zijn moeder had. Waarin hij als zoon kan blijven bewegen. Onbewust bang voor de verantwoordelijkheid die een vrouw in haar feminine van hem verwacht. 

 

Zo zal een dochter van hem onbewust meer in haar mannelijke energie opgroeien. En verwijderd raken van haar vrouwelijke energie. Omdat ze op bepaalde lagen voelt, dat hij haar niet kan ontvangen in haar emoties. In haar overprikkeld zijn. Maar ook voelt ze in hem niet de veiligheid en verzorging die ze als meisje en als vrouw nodig heeft. Waarin de dochter opgroeit tot angstige en onzekere vrouw met diezelfde pijn die haar moeder ook draagt. 

 

The Circle of Life. Daarover in het volgende artikel de pijn van de vrouw

Reactie schrijven

Commentaren: 0