De kracht van de ontmoeting van je Twin Flame

 

Jaren terug, toen bij mij een verlangen begon te ontstaan om mijn twin flame te ontmoeten, dacht ik dat dit de ultieme relatie zou zijn. Zoveel liefde zou ervan afspatten met iemand die zo dichtbij stond. Wat ik toen niet kon bevroeden was hoe intens deze relaties zijn. Wat de reden is dat de twin flame zich in jouw leven manifesteert. 

  

Spiegel

Als je bedenkt dat iedereen op jouw pad een spiegel is dan besef je ook dat diegene op jouw pad komt om jou iets te leren over jou. Hoe dichter die persoon bij jou staat, hoe groter de spiegel is. Dit is omdat je je voor die persoon meer kan openstellen, waardoor je nog meer en dieper aangeraakt kan worden in jouw oude stukken. Je Twin-Flame komt zo diep binnen op alle lagen dat niets verborgen kan blijven. Hoe graag je dat wel wilt. Waardoor alles wat nog niet zuiver is, nog geen liefde is, direct gespiegeld wordt op lagen die iemand anders niet kan raken bij je. 

 

Dit bedenkende kan je ook beseffen dat de ontmoeting met je twin-flame je zo diep aanraakt, dit hele grote verschuivingen gaat geven.

 

Ook in mijn leven kwamen er hele grote verschuivingen. Dit gebeurde bij elke ontmoeting. Hoe kort deze ontmoeting ook was. Soms waren maar enkele minuten genoeg om flinke stukken aan te raken. Op aardse laag werden pijnpunten aangeraakt, op diepere lagen werden ook DNA-aanpassingen gedaan, veranderde de vorm van mijn gezicht constant. Op nog diepere lagen, haalde ik steeds delen van mijn mannelijke energie binnen. Kwam ik meer in heelheid met mijzelf. Los van de ander. 

 

Maar dit ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Er kwamen ervaringen naar boven die diep weggestopt waren. Die zo heftig waren dat ik er al heel lang niet meer bij kon. Zonder mijn twin had ik daar nooit gekomen. 

 

Positieve en negatieve pool

In een twin flame relatie is er een positieve pool en een negatieve pool. De bewuste pool is de positieve pool. De onbewuste pool is de negatieve pool. Vaak is de onbewuste pool de mannelijke energie van de relatie. De positieve pool heeft ervoor gekozen om bewust het proces in te stappen en zo de negatieve pool mee te trekken. Niet door met energie te voeden. Juist door steeds meer in je eigen kracht te gaan staan. Dit gebeurt wanneer de bewuste twin een laag zakt, zodat de ander ook een veld voor heling aangeboden krijgt.

 

Hoe zag dat eruit bij mij

Ik had een angst voor afwijzing en een verlatingsangst. Dus steeds als ik contact had met mijn twin, opende ik mijzelf volledig voor hem. Omdat het mijn twin was, gebeurde dat automatisch en onbewust. Dat gebeurde veel dieper en grootser dan in andere relaties. Door oude patronen en angst voor verlating, zoog ik daar zijn pijn op en gaf hem liefde en licht. 

Dat proces gebeurde in al mijn relaties. Met mijn moeder, vader en iedereen. Maar bij een twin relatie wordt dat intens uitvergroot. 

 

Omdat ik hem die energie gaf, hoopte ik op een bepaalde laag, dat hij bij mij zou blijven. Dat hij mij leuk vond. Oude patronen die ik in mijn hoofd en gedachten wel kon weerleggen. Maar mijn lichaam deed het volledig anders.

Natuurlijk voelde ik dan verwachting en teleurstelling. Want zodra deze energie gegeven was, duwde hij mij weg. Dat raakte heel diep in mij. Waardoor er steeds diepere lagen in mij geopend werden die ik kon uitzuiveren. Omdat ik die laag dieper zakte en mijn energie dieper in mijn lichaam kon doorstromen i.p.v. naar hem, ging er ook een deel van zijn pijn terug naar hem, waardoor hij de kans had om deze uit te zuiveren. Dat proces ging net zo lang door, tot ik volledig in mijn bekkenbodem was gezakt. Het licht vanuit mijn ziel, door mij heen op aarde werd gezet. Zo kon mijn ziel steeds meer indalen en pas echt op aarde gaan staan. In mijn bekkenbodem en yoni zaten de grootste trauma stukken, maar ook mijn eigen fundering, mijn bestaansrecht, mijzelf gezien, gevoeld en gehoord voelen. En ook vertrouwen in mijzelf en basisveiligheid. Precies om die redenen dat ik bleef uitwijken naar mijn twin. Toen ik daarin helemaal kon indalen kon ik grenzen gaan stellen. Dat was belangrijk. Deze stelde ik nooit, vloeide mee met anderen, paste mij aan en koos vaak voor de ander i.p.v. mijzelf. Toen kon dat niet meer. Ik koos voor mij. Twijfelde daar niet meer over en kon gaan staan. Daar had mijn twin mij gebracht. Doordat ik nu vanuit mijn diepste mijn grens kon zetten en hem alleen nog wilde toelaten als hij mij kon ontmoeten op mijn laag, kon ik mijn twin hetzelfde aanbieden. Of hij die keuze maakt, of om los van mij verder te gaan, was voor mij niet meer belangrijk.  

 

Zo groeit een negatieve pool mee. Vaak zonder dit door te hebben, zonder echt te kunnen benoemen. Er gebeurt gewoon een heleboel waar diegene geen vinger op kan leggen. Hartkloppingen, ziek worden, longontsteking kunnen krijgen (vaak grote uitzuiveringsprocessen), maar ook steeds meer gaan voelen van datgene wat hij vaak had weggestopt. Soms kiest de onbewuste twin er dan bewust voor om dit proces aan te gaan. Vaker pas als de bewuste twin niet meer voedt en grenzen gaat stellen. En haar (of zijn) energie naar beneden laat stromen i.p.v. naar de ander. En hem niet meer wil ontvangen als hij niet dieper zakt. Zo help je elkaar steeds verder. Niet om het voor de ander over te nemen. Juist door meer en meer in je eigen kracht te gaan staan. Je kan namelijk je twin-flame niet helen. Het gaat zelfs niet over de ander. Het gaat in dit stuk alleen over jezelf. Je twin kan er namelijk altijd voor kiezen of het wel of niet datgene aangaat wat wordt aangeboden. 

 

De familielijn

Twinflames kiezen er vaak bewust voor om in een familielijn geboren te worden met veel trauma’s. Trauma’s worden al doorgegeven aan je terwijl je in de baarmoeder van je moeder zit. Kom je met een hogere trilling naar de aarde en landt je in de baarmoeder die misschien heel donker voelt. De pijn van je moeder en dat van haar voorouders zit er opgeslagen. Wat er dan al snel kan gebeuren is dat je een deel van je licht aan je moeder geeft en zo neem je dan veel van haar pijn, overtuigingen en projecties over. Je wil graag je moeder helpen zichzelf beter te voelen, meer op eigen benen te staan of misschien zichzelf sterker te voelen om grenzen te stellen. Zelf heb je het dan misschien nodig om door haar ontvangen te worden, meer welkom te zijn. Je meer bestaansrecht te geven. Dit wil niet zeggen dat je moeder niet gekozen heeft voor jou. Meer dat ze je maar kan ontvangen, tot waar ze zichzelf kan ontvangen. 

 

Als je veel van je licht weggeeft, kan je voorstellen dat je al belangrijke velden mist in jezelf voor je geboren bent. Na de geboorte heb je dan ook je vader nodig. Om datgene wat je niet meer in jezelf voelt, bij hem te halen. Vaak kan ook hij je niet op alle lagen ontvangen en doe je hetzelfde bij hem als bij je moeder. Je geeft een deel van jouw licht weg en zijn pijn sla je op in jou. Je gaat je trilling aanpassen aan wat zij kunnen dragen en de laag waarin ze jou kunnen ontvangen. Je bent pas een dag oud en je weet dan al niet beter. In de familielijn zit vaak misbruik, invloeden vanuit de kerk of diepe trauma- en of oorlogstukken waar jij dan mee opgroeit en leert hoe het leven hoort te zijn. Daar bovenop komt jouw pijn. Dit gebeurt zo al eeuwen. En houdt ons al heel lang in een lage trilling. Omdat pijn op seksuele energie en het ontkennen van de vrouw en man in onszelf al zo lang is, is dat precies wat er in het twin-veld wordt uitgezuiverd. Het hield ons te lang in dualiteit. 

 

In de familielijn zitten dan wel de thema’s waaraan jij wilde werken. Zo kan het zijn als mannelijke twin dat je jouw seksuele energie weer wil uitlijnen en met je hart wil verbinden, je geboren wordt bij een moeder met misbruik in haar energieveld. Zo kan je je een hele poos geremd voelen in je mannelijke energie en seksualiteit. Tot je dat hebt uitgezuiverd. Daarbij kan je later beseffen, dat je meer haar partner bent geweest dan haar kind. Omdat je je nog meer aanpaste aan wat zij nodig had. Wat je ook doortrekt naar latere vriendinnen. Je zal steeds een partner aantrekken die ook misbruik in haar energieveld heeft, waardoor je haar wil helen zoals je je moeder wilde helen. Misschien wel in de hoop het goed te doen, niet verlaten te worden. Het geeft dan een gevoel van bestaansrecht om er voor haar te zijn. Het zou kunnen dat je jezelf daarmee wegcijfert. Daar bovenuit groeien en je eigen vrouwelijke en mannelijke energie weer te gaan erkennen en voelen, zal dan een flinke stap zijn. Net als het helen van je mannelijke seksuele energie.

 

Zo zou een vrouw geboren kunnen worden bij een moeder met misbruik in haar energieveld en haar pijn en overtuigingen hebben overgenomen. Mannen zijn niet te vertrouwen. Seks is iets vies en de man is belangrijker dan de vrouw. Je kan voorstellen dat dat behoorlijk remmend is op je vrouwelijke seksualiteit. Je godin voelen. Je zal dan ook al een moeilijke ervaring hebben met je vader, los van wat hij je wel of niet kan bieden, kan je het ook al niet meer ontvangen, want ergens voelt hij niet meer veilig. Misschien heb je wel de partnerrol overgenomen van je moeder. Dan is de behoefte een man aan te trekken die jij dan kan helen, voor zorgen en je vrouwelijke energie aan hem geven, iets wat doortrekt in alle lagen. Zo zou je waarschijnlijk een partner aantrekken die hetzelfde is als je vader in de hoop hem te helen zoals je je vader wilde helen.   

 

‘Oude’ versus ‘nieuwe’ relatie

Je kan je voorstellen dat hier relaties uit voortkomen die in meerdere lagen afhankelijkheid en teleurstelleng geven. Vanuit jouw pijn trek je iemand aan die daarop resoneert. Vaak met dezelfde pijn of angst. Wat dan automatisch gebeurt is dat de een voor het rugzakje van de ander gaat zorgen in de hoop dat de ander ook voor jouw rugzakje gaat zorgen. Vaak zijn dat relaties met veel pijn en verdriet. Dat klopt niet meer in de energie waarin we aan het groeien zijn. De ander nodig hebben past niet. 

Door boven de pijn van de familie uit te groeien en deze pijn terug de familielijn te geven (en zo jouw licht terughalen) wordt dat patroon doorbroken. Kan je in heelheid komen met jezelf. Mannelijk en vrouwelijk in balans. Zo wordt de pijn ook niet meer doorgegeven aan de volgende generaties. Erg belangrijk nu we in trilling aan het groeien zijn. De 3D aan het achterlaten zijn. Zolang de uitwisseling in familielijnen blijft zoals het is, is het erg moeilijk om in trilling hoger te komen met het collectief. 

 

‘De nieuwe relatie’ zal er dan ook anders uitzien. Dan is het een keuze of je bij elkaar bent. In vrijheid met jezelf en de ander. Niet omdat het nodig is, of je de ander nodig hebt, maar puur omdat je dit graag wil. Dan kom je bij elkaar en bespreek je ieders behoeftes en wordt daarin besproken hoe je elkaar daarin tegemoet kan komen. Daarin heeft ieder zijn verantwoordelijkheid voor zijn of haar eigen emoties, keuzes en grenzen. Zonder verwachting. Open communicatie. Dat kan alleen als je in alle lagen in heelheid bent met jezelf. Grenzen kan stellen. Kan aangeven wat je nodig hebt. Jezelf niet meer aanpast om niet te verliezen.

 

In het twinproces ga je jouw pijn uitzuiveren op diepe lagen en je eigen Oervader en Oermoeder binnenhalen en zelf contact maken met jouw innerlijke kind. Een heilige 3-eenheid.

 

Oude levens helen 

Tijdens het proces komen ook oude levens voorbij. Soms bewust, vaker onbewust. De familiekeuze en je ervaringen hebben namelijk veel te maken met oude pijn die je nog bij je kan dragen van ooit. We hebben namelijk veel ervaringen opgedaan in deze levens. Ervaringen die nog niet in alle lagen geheeld waren en je dus tegenhielden om in je eigen grootsheid te gaan staan. Zo kwam er in mijn proces een heksenlevens voorbij. Heb ik op de brandstapel gestaan. En heb ik meerdere van dit soort ervaringen mogen helen om de vrouw in mij weer volledig de ruimte te geven. Ik had als vrouw namelijk meerdere ervaringen gehad waarin ik volledig werd afgewezen. Deze zijn onbewust en bewust langs gekomen voor ik de vrouw in mij weer kon eren. 

 

Dit is een behoorlijk pittig proces waarin we diepe stukken in onszelf mogen aankijken en in balans mogen brengen. pijnpunten die voornamelijk vastzitten in de bekkenbodem. Wil je daar verder over lezen? Zie mijn artikel over de verkramping van de bekkenbodem: https://www.marleneevertz.nl/verkramping-van-je-bekkenbodem-1/