Trauma’s in de yoni

In de yoni zit je bestaansrecht. Je bestaansrecht als mens, als vrouw, als moeder. En precies in de yoni zijn de meeste trauma’s opgeslagen en daar geef je jezelf ook als eerste weg. Onderweg naar de Divine feminine, is het helen van wat er in de Yoni is opgeslagen een van de belangrijkste stappen. Wanneer je daar niet volledig aanwezig kan zijn, blijf je je daar weggeven om je bestaansrecht bij de ander te halen. De stroom energie die daar naar binnen mag stromen, stroomt dan naar buiten. Je geeft de ander dan letterlijk bestaansrecht i.p.v. jezelf. Zelfs ten koste van jezelf. Vaak in de hoop deze terug te krijgen. Dat gebeurt dan seksueel. Niet persé met vrijen. Wel in energie. En in de Yoni kwam ik mijn Dark Feminine tegen die weer in het licht mocht komen.  

 

De yoni is de ontvanger

 

De yoni is van nature een ontvanger. Van daaruit stroomt de energie door de baarmoeder naar het hart. Door de eeuwen heen is de stroom in de yoni omgedraaid en gaan geven. Geven om gezien te worden, geven om te mogen zijn. Vanuit verlatingsangst, eenzaamheid, het niet voelen van veiligheid. Noem maar op. Er zijn zoveel redenen. Daar waar je als vrouw op zoek was naar de man en is gaan geven, is de man gaan ontvangen. Op zoek naar de moeder. Nu we weer terug stappen naar de Divine, mag dit weer terug naar ontvangen en dan jezelf als eerst. Om dat te kunnen, mag er uitgezuiverd worden wat daar nog aan oude pijn ligt opgeslagen. Zodat we de vrouw als geheel kunnen belichamen. 

 

De holy trinity, de oervader (de Divine Male) de oermoeder (Divine Feminine) en de Divine Source kunnen dan samenkomen in je.

 

 

In de eeuwen heen is de vrouw ‘dader’ en ‘slachtoffer’ geweest. Als vrouw zijnde hebben we de seksuele energie gebruikt om controle over de man te krijgen en andersom precies zo. Zijn we “ont-vrouw-t”. “Ont-moeder-d”. Is onze barende energie klein gehouden. Maar andersom hebben we de man “ont-vadert” en “ont-man-d”. 

Het omdraaien van de stroom naar buiten weer terug naar binnen opent deze wonden zodat ze geheeld kunnen worden. Zeker nu zo belangrijk dat we dit gaan terugpakken. We worden namelijk behoorlijk getriggerd in ons vrouw ‘mogen’ zijn

 

Zo mocht ook mijn Yoni weer opnieuw verbonden worden met mijn hartchakra, de vrouwelijke en mannelijke energie in mij weer op een juiste manier gaan stromen. De mannelijke energie in mij mocht mij weer gaan voeden en de vrouwelijke energie in mij mocht mijn innerlijke man weer ontwaken. Toelaten dat deze weer voor mij ging zorgen. Mocht ik vanuit mijn yoni weer ja gaan zeggen aan mijzelf. Dat betekende ook dat ik sneller nee ging zeggen naar anderen. Mijn grens aan ging geven. Daar vond ik de balans weer terug van mijn Dark en Light Feminine.

 

De Light- en de Dark Feminine

 

In mijn yoni kwamen mijn Light- en Dark feminine weer samen. Waarin de Light Feminine de zachte, liefelijke energie van de vrouw is. Die kan aanpassen, vloeibaar is, wat naïef en vooral heel lief is, maar zonder de Dark Feminine niet haar grenzen aan kan geven, zich sneller slachtoffer voelt en te zorgzaam is voor anderen en minder voor zichzelf gaat staan. 

Waar de Dark Feminine meer in contact is met haar emoties, boosheid kan toelaten, grenzen aan kan geven en haar seksualiteit en de diepte van de vrouw compleet kan omarmen. Maar ook barend is, mystiek, spiritueel. En zichzelf kan neerzetten op aarde. Maar ook kan overrulen, anderen kan neerhalen en kan manipuleren als deze niet verbonden is met de Light Feminine. Beide mogen in balans komen. Door heling van de eigen innerlijke kindstukken. En de vrouwdelen terug te halen die we hebben afgeschud omdat we op dat moment niet anders konden. 

 

Het was veel makkelijker moeder te zijn dan vrouw

 

De Light Feminine wordt sneller geaccepteerd. Is gevend en zorgzaam. Een beetje de moeder. Zo wordt ze in het geloof en de diverse culturen het liefst gezien. Makkelijker voor de mannelijke cultuur die er heerste. Want de vrouwelijke energie die in balans is, is groots. Creërend, manifesterend, barend, vruchtbaar, mystiek, spiritueel en was bedriegend voor een hele lange periode. De diepte van haar ‘zijn’ zo ongrijpbaar. Maar die tijd is voorbij. De vrouw mag opnieuw in haarzelf geboren worden. En in de man precies zo. 

 

In mij was de Light feminine uit balans. Zo was ik altijd aan het zorgen voor het innerlijke kind van de ander. Zorgde in relaties voor balans. Wat de ander niet oppakte, vulde ik aan. Zette mijzelf op de achtergrond en was ik op zoek naar de man die mij de veiligheid kon bieden waar ik niet bij kon. Ik was in alles moeder, niet meer de vrouw. 

 

De Dark Feminine zorgde ervoor dat ik voor mijzelf ging staan. Door haar diep te voelen, haar leegte, al haar emoties en haar boosheid diep gekerfd in mijn yoni en haar hele seksualiteit weer kon toelaten. Deze emoties waren diep. Haar leegte was diep. Er was zoveel pijn op haar terecht gekomen. De diepte en emoties hadden veel lagen. En elke laag daarin mocht doorvoelt worden. 

 

Ik had haar nodig om de heelheid in mijzelf te voelen. Manifesteren, creëren, en mijn innerlijke vrouw in al haar aspecten kunnen toelaten was nodig. Het was namelijk veel makkelijker om moeder te zijn dan vrouw en makkelijker om slachtoffer te zijn dan de verantwoordelijkheid van mijn eigen leven op te pakken. 

 

De Dark Feminine 

 

De Dark Feminine is lang weggestopt geweest, verbonden met de Godin Lillith, werd ze afgewezen en klein gehouden en werd de Light Feminine juist naar voren gehaald. Dat maakte dat de vrouw zich klein voelde. Ze voelde zich afgewezen op haar emoties, haar diepte en haar seksualiteit. Haar Dark Feminine is verketterd, uitgemaakt voor hoer, voor heks, voor slang. Verbonden aan Godin Lillith verbannen naar de diepte van de zee. 

 

Juist nu in deze tijd is het belangrijk haar weer toe te laten, de vrouw in ons in alle aspecten te omarmen. Het ont-schuldigen en het ont-schamen van haar in alle lagen. Zodat ze haar kracht weer terug kan pakken.